Gokväll
Om exakt två veckor bär det av. Mot det land jag hyser dubbla känslor inför. USA. Jag älskar på ett sätt verkligen att vara där. Människorna, öppenheten. Alla är så trevliga. Ser du förvirrad ut på gatan, sökandes efter den där restaurangen som ska vara så bra så kommer det allt som oftast fram någon som vill hjälpa. Folk är trevliga, öppna, hjälpsamma, på tunnelbanan, på Starbucks eller i affären. Men. Med en viss underton av ytlighet/ falskhet, helt klart. Men vad gör väl det när just det där bemötandet faktiskt gör mig lite lite gladare just den dagen. För det är precis vad det bemötandet gör. Det vet vi ju alla. Vi i Sverige är dåliga på att bjuda på leendet eller sprida "ha en fin dag" fraser runt omkring oss om dagarna. 

En bekant till mig som är amerikan sa en gång att han är avundsjuk på våra genuina och äkta vänsksrelationer vi verkar ha i Sverige. Vi värdesätter vänskap och sådana relationer väldigt väldigt högt. En vän i Sverige kan man lita på och finns där. Han menade på att i USA kan det vara så på ytan genuint och kärleksfullt, men när det väl gäller, så är det inte alls säkert att vänskapen längre är lika stark som den var i allt det där glada.  Man kan inte vara helt säker vissa gånger på om det är äkta eller inte äkta. Jag kan på ett sätt förstå och känna exakt vad han menar. 

Utan mina vänner hade jag aldrig stått stark där jag är idag. Jag kan ofta få så dåligt samvete för att jag inte hinner höra av mig eller träffa många av mina närmsta så mycket som jag skulle önska. Men. I mitt hjärta så vet jag ju, de finns där och jag finns här. För varandra. Alltid. 

Nu kom jag in på något helt annat egentligen än det jag hade tänkt skriva. Men det blir oftast så. Jag skulle nog mest bara titta in och säga hej. Om två veckor har jag semester. För exakt fem år sedan var jag i USA på en rundresa. Det ska bli så fint att göra nästan samma rutt igen. 

Los Angeles - San Fransisco - Miami - Key west - Bahamas. Jag försöker leva med dessa visdomsord (som nedan). Jag försöker göra det mitt hjärta säger åt mig att göra. Men att resa kostar pengar, och det ärmen sak som nästan kan skapa en oroskänslan. Men det var som en vän sa åt mig idag. Vad gör det om hundra år. Passa på. Passa på nu. Du vet aldrig när det av olika anledningar inte längre går. Så jag gör som jag vill. Och jag försöker leva så som jag önskar uppleva livet. Och att göra det behöver inte betyda att det ska kosta pengar. Det finns så mycket fint i alla små fina stunder. Och så mycket som finns att se och uppleva på enkla medel. 
Jag längtar så efter detta. 

(null)
Anonym

Härligt att ha detta att se fram emot. När jag läser det så förstår jag också att det är en stor i att komma tillbaka till ett vanligt liv. Önskar dig en fin resa.
En annan fråga som kanske inte går att besvara. Jag har en kronisk cancer, vet att inom 1 år så kommer jag lämna min älskade man. Kan jag nu förbereda honom på hur han ska komma vidare? Hade du och Elias sådana diskussioner? Jag vet att detta är en mkt personlig fråga och förstår du intet vill svara.

Svar: Tack fina du för att du skriver ❤️ Jag måste börja med att skriva att jag beklagar och blir ledsen av dina ord. Vad tuff situation ❤️ Vad stark och fin du är som ställer frågan. Och ja, det är ju en väldigt stor fråga som jag nästan inte vet hur eller vad jag ska svara på. Om jag ska försöka gå till mig själv och hur jag kände inför hela situationen så tror jag att det hade hjälpt mig mer efteråt om vi hade pratat mer om det. Reflekterat mer. Hur hade han velat ha det. Hur vill han att jag ska ha det. Osv. Men det är helt ifrån egoistiska tankar, från mitt perspektiv. Han ville ju inte prata om den delen så mycket så då valde jag att inte pusha.

Maila mig om du vill, känner att jag inte riktigt kan utveckla allt här. Om du vill skriva av dig eller vad som. Charlottamariaeriksson@gmail.com

Massa massa kramar ❤️❤️❤️
showlife.blogg.se

Anonym

Glömde skriva mitt namn på förra Varm hälsning från Ingrid

Inger

Just nu Lotta är jag dålig på att svara. Olika saker som tar mycket av min tid men jag läser allt och vill gärna höra vad som händer. Kram/Inger

Svar: Ingen fara Inger ❤️ Kram
showlife.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress