Tips, cashewbollar!
10818928_10152463112885814_1714678899_n Vi har precis upptäckt ett nytt smarrigt recept, nämligen cashewbollar. Lagade till dessa ikväll och här kommer recept. Ingredienser:
  • 2 dl cashewnötter.
  • 1 kruka färsk persilja.
  • 1 ägg (eller 1 tsk fiberhusk eller chiafrön om man inte vill ha ägg).
  • 2 rivna vitlöksklyftor,
  • 1/2 riven lök.
  • Salt och peppar.
Gör såhär: Blötlägg cashewnötterna 1-4 timmar. Mixa nötterna fint. Blanda i övriga ingredienser. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i en kastrull kokande vatten 5-7 minuter. Stek sedan bollarna i stekpanna tills de fått färg. KLART! 10836465_10152463112565814_1580136588_n Vi hade blokålsmos, ärtmos, quinoa och rödbetsbiffar till ikväll. Men bollarna passar utmärkt till nästan vad som helst! Bara att testa sig fram. Perfekt komplement till köttbullr såhär i juletider om man väljer vegetariskt/ veganskt.
Tips, cashewbollar!
10818928_10152463112885814_1714678899_n Vi har precis upptäckt ett nytt smarrigt recept, nämligen cashewbollar. Lagade till dessa ikväll och här kommer recept. Ingredienser:
  • 2 dl cashewnötter.
  • 1 kruka färsk persilja.
  • 1 ägg (eller 1 tsk fiberhusk eller chiafrön om man inte vill ha ägg).
  • 2 rivna vitlöksklyftor,
  • 1/2 riven lök.
  • Salt och peppar.
Gör såhär: Blötlägg cashewnötterna 1-4 timmar. Mixa nötterna fint. Blanda i övriga ingredienser. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i en kastrull kokande vatten 5-7 minuter. Stek sedan bollarna i stekpanna tills de fått färg. KLART! 10836465_10152463112565814_1580136588_n Vi hade blokålsmos, ärtmos, quinoa och rödbetsbiffar till ikväll. Men bollarna passar utmärkt till nästan vad som helst! Bara att testa sig fram. Perfekt komplement till köttbullr såhär i juletider om man väljer vegetariskt/ veganskt.
Tips, cashewbollar!
10818928_10152463112885814_1714678899_n Vi har precis upptäckt ett nytt smarrigt recept, nämligen cashewbollar. Lagade till dessa ikväll och här kommer recept. Ingredienser:
  • 2 dl cashewnötter.
  • 1 kruka färsk persilja.
  • 1 ägg (eller 1 tsk fiberhusk eller chiafrön om man inte vill ha ägg).
  • 2 rivna vitlöksklyftor,
  • 1/2 riven lök.
  • Salt och peppar.
Gör såhär: Blötlägg cashewnötterna 1-4 timmar. Mixa nötterna fint. Blanda i övriga ingredienser. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i en kastrull kokande vatten 5-7 minuter. Stek sedan bollarna i stekpanna tills de fått färg. KLART! 10836465_10152463112565814_1580136588_n Vi hade blokålsmos, ärtmos, quinoa och rödbetsbiffar till ikväll. Men bollarna passar utmärkt till nästan vad som helst! Bara att testa sig fram. Perfekt komplement till köttbullr såhär i juletider om man väljer vegetariskt/ veganskt.